Buitenland Bewaar

Berlusconi: comapatiënte is vermoord

Berlusconi probeerde de passieve euthanasie van Englare tegen te houden via een spoedwet, waar de Senaat dinsdagochtend over zou stemmen. Foto EPA/Ziv Koren
Berlusconi probeerde de passieve euthanasie van Englare tegen te houden via een spoedwet, waar de Senaat dinsdagochtend over zou stemmen. Foto EPA/Ziv Koren © UNKNOWN

ROME - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi is van mening dat de comapatiënte Eluana Englaro is vermoord. ''Eluana stierf niet een natuurlijke dood. Ze is vermoord'', schreef de regeringsleider dinsdag in een opiniestuk in het rechtsgeoriënteerde dagblad Libero.

Englaro overleed maandagavond in een verpleeghuis in het Noord-Italiaanse Udine, terwijl de Senaat over haar debatteerde. De 38-jarige vrouw raakte in 1992 in een onontkoombaar coma door een auto-ongeluk. De artsen van deze kliniek stopten vrijdag met het kunstmatig toedienen van voeding, op verzoek van de vader van Englaro.

Berlusconi probeerde de passieve euthanasie van Englare tegen te houden via een spoedwet, waar de Senaat dinsdagochtend over zou stemmen. (ANP/AFP)