live

Ariane Grande hervat wereldtournee

Op 22 mei is bij de Manchester Arena in Manchester een zelfmoordaanslag gepleegd, na een concert van Ariana Grande. Er vielen 22 doden. Volg hier het laatste nieuws.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Ariane Grande hervat wereldtournee

  Ariana Grande heeft haar Dangerous Woman Tour weer opgepakt. De zangeres hervatte gisteren haar tour in Parijs, voor het eerst sinds de aanslagen in Manchester.

  Zondag gaf Grande samen met een reeks artiesten een benefietconcert in Manchester voor de slachtoffers en nabestaanden.

 2. En weer een arrestatie

  De Britse politie heeft gisteren opnieuw twee arrestaties verricht in het onderzoek naar de zelfmoordaanslag in Manchester.

  Een twintigjarige man werd in de wijk Harpurhey in Manchester aangehouden, liet de politie via Twitter weten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag.

  Een andere man die werd gezocht, meldde zich vrijwillig op het politiebureau.

  Er zijn tot nu toe 21 mensen gearresteerd. Twaalf van hen werden zonder aanklacht weer vrijgelaten. Negen mensen zitten nog vast.

 3. Weer een arrestatie

  De Britse politie heeft dinsdag opnieuw een verdachte aangehouden in verband met de zelfmoordaanslag in Manchester.

  De 38-jarige man werd opgepakt op Heathrow Airport. De politie benadrukt dat de arrestatie gepland was, en dat de luchthaven niet in gevaar is geweest.

  Tot nu toe werden 19 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag. Twaalf daarvan zijn weer vrijgelaten, zonder aanklacht. Zeven mensen zitten nog vast voor verhoor, aldus de politie.

 4. Lof voor Grande

  Tienduizenden mensen hebben zondagavond het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester bijgewoond. Het concert werd in meerdere landen op televisie uitgezonden. Op NPO3 keken ruim 726.000 mensen.

  One Love Manchester, in het stadion Old Trafford Cricket Ground, begon rond 20.30 uur (Nederlandse tijd) met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag bij het concert van Ariana Grande op 22 mei en die van de aanslagen zaterdagavond in Londen.

  Grande bedankte haar fans voor hun komst en vertelde hoe ze een moeder van een van de slachtoffers had ontmoet. "Toen moest ik erg huilen", vertelde ze met een snik in haar stem. "Maar toen zei de moeder dat ik daarmee moest stoppen. Mijn dochter wil je niet zien huilen, ze wil je hits horen."

  Veel mensen hadden moeite hun emoties de baas te blijven. Vooral het optreden van Niall Horan was emotioneel. Hij droeg zijn song This Town op aan de slachtoffers van de aanslagen.

  Moed en kracht
  Met het concert wilde Grande zo veel mogelijk geld inzamelen voor de slachtoffers van de aanslag. Tijdens de show zondagavond traden ook onder vele anderen Pharrell Williams, Take That, Robbie Williams en Miley Cyrus op. Marcus Mumford was de eerste artiest op het podium. Hij deed een soloversie van Timshell, het nummer van zijn band Mumford and Sons. Stevie Wonder, oud-voetballer David Beckham en U2 spraken het publiek toe in een videoboodschap.

  Op social media werd de 23-jarige zangeres geprezen voor haar moed en kracht, onder de hasthag #onelovemanchester.

  Het concert werd afgesloten met The Last Time. Met dat nummer sloot Grande ook het concert in Manchester toen af. Daarna werd de aanslag gepleegd. Ze zong het nummer met alle artiesten die op One Love Manchester te zien waren. Daarna kwam ze nog terug en zong de klassieker Somehwere Over The Rainbow.

  Tijdens het concert in Manchester golden strenge veiligheidsmaatregelen. De bezoekers werden voordat ze naar binnen gingen uitvoerig gefouilleerd. Ook was er gewapende beveiliging.

  Na afloop werd bekend dat tijdens het concert bijna 2,7 miljoen euro is overgemaakt aan het noodfonds We Love Manchester.

  Zie hieronder enkele filmpjes van het concert. Het hele concert is hier te zien.

 5. One Love Manchester live te zien

  Het benefietconcert dat Ariana Grande zondag 4 juni geeft in Manchester, wordt live uitgezonden op NPO3 en 3FM.

  De opbrengsten van het concert gaan volledig naar het We Love Manchester Emergency Fund, een initiatief van de stad Manchester en het Britse Rode kruis.

  Onder anderen Justin Bieber, Coldplay, Miley Cyrus, Usher en Robbie Williams komen ook een nummertje zingen.

  Het concert is vanaf 20.00 live te bekijken op NPO3. Op 3FM doet Angelique Houtveen verslag, die bij het concert is en verschillende interviews zal doen.

  De BNN-serie Vechtershart wordt vanwege het benefietconcert verplaatst naar volgende week.