Buitenland Bewaar

Air France schrapt vluchten wegens staking

Passagiers die vanaf Parijs naar verre bestemmingen vliegen, moeten rekening houden met annuleringen en vertragingen. Foto GPD
Passagiers die vanaf Parijs naar verre bestemmingen vliegen, moeten rekening houden met annuleringen en vertragingen. Foto GPD © UNKNOWN

PARIJS - Air France heeft vrijdag als gevolg van een staking 40 procent van zijn intercontinentale vluchten moeten schrappen, en de helft van de binnenlandse en Europese vluchten. Dat maakte de Franse luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend. Zij sluit meer annuleringen en vertragingen niet uit.

"Air France verwacht zeer ernstige verstoringen van zijn activiteiten en verontschuldigt zich bij alle passagiers voor deze situatie, die het sterk betreurt'', stelde het bedrijf in een verklaring. De staking van piloten begon donderdag en duurt naar verwachting nog het gehele weekeinde.

Topman Jean Cyril Spinetta heeft de piloten opgeroepen weer aan het werk te gaan. Hij zei dat de acties, gericht tegen plannen om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen, de gevolgen van de crisis in de luchtvaartsector versterken. De staking kost Air France, dat samen met het Nederlandse KLM één bedrijf vormt, naar schatting 100 miljoen euro.

KLM verwacht geen verstoringen van zijn eigen vluchten, zo liet een woordvoerster vrijdag weten. Passagiers die via Parijs naar verre bestemmingen reizen, moeten wel rekening houden met annuleringen en vertragingen, aldus Air France. (ANP)