CHICAGO  - Een Jordaanse man is donderdag in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat hij met een bomauto een aanslag wilde plegen op een wolkenkrabber van zestig verdiepingen in Dallas in de Amerikaanse staat Texas.

De 19-jarige man parkeerde op 24 september zijn auto, waarvan hij dacht dat deze met explosieven was gevuld, onder de wolkenkrabber en probeerde van een afstand de bom tot ontploffing te brengen. Undercoveragenten van de Amerikaanse federale recherche FBI deden zich voor als leden van een al-Qaeda-cel en boden hem oordopjes aan. De man weigerde ze, omdat hij de explosie wilde horen. Daarop werd hij gearresteerd.

De Jordaniër, die illegaal in de VS verblijft, had eerder tegen de agenten gezegd dat hij de bom op 11 september had willen laten ontploffen, maar wachtte tot de islamitische vastenmaand ramadan was afgelopen. De FBI was de man op het spoor gekomen via een extremistengroepering op internet.

Als de man veroordeeld wordt kan hij levenslang krijgen voor een poging tot gebruik van een massavernietigingswapen en het bombarderen van een openbare plaats. (ANP)