Buitenland Bewaar

Dove man schrijft zich in voor dj-wedstrijd

Dove man schrijft zich in voor dj-wedstrijd
© Thinkstock

Robbie Wilde is bijna geheel doof. Toch heeft hij zich ingeschreven voor de 2013 DMC Scratching dj-wedstrijd in de Verenigde Staten. De van oorsprong Engelse dj 'voelt' als het ware de muziek.

Robbie Wilde kan haast niks horen maar door het tellen van beats en het inspelen op vibraties wel degelijk muziek mixen. En het gaat hem niet eens slecht af: hij tourde de VS en Canada en maakte al snel naam in de dj-wereld als 'thatdeafdj'(diedovedj). Zo noemt hij zich nu en Robbie Wilde wil graag gehoord worden.

Professioneel
De 26-jarige dj heeft heel beperkt gehoor (zo'n 25%) aan een oor. Toch stond hij als kind al drum en basgitaar te spelen en belandde hij als tiener aan de draaitafels in het restaurant van zijn vader. Inmiddels verdient hij er ook zijn brood mee. Wilde noemt zich professioneel dj en heeft naast een hele waslijst dj's van naam gestaan en heeft ook  al voor beroemdheden opgetreden.

Momenteel is hij in de leer bij Deejay Shiftee, de huidige kampioen DMC World Scratching, die hem inspireerde zich in te schrijven voor de 2013 DMC Scratching wedstrijd.

Bekijk hier zijn korte documentaire over zijn dj-carrière: