Stichting Joods Historisch Museum

Wat is dit?

'Stichting Joods Historisch Museum ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

VR in het Kindermuseum

null Beeld

Zet je VR-bril op en ga samen met Eden op een magische reis. Samen ontdekken jullie de betekenis van de Gulden Regel. Deze leefregel bestaat al duizenden jaren en komt in culturen over de hele wereld voor: ‘wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.’ Eden en de Gulden Regel is een virtual reality-ervaring voor jong en oud, voor iedereen die eens door een VR-bril naar de wereld wil kijken. Nu in het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum.

De Gulden Regel klinkt simpel, maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om je aan deze regel te houden? Door bijzondere ontmoetingen met de wijze leraar Hillel, het bedoeïenenmeisje Mahara, een sprekende wolvin en Robbie de Robot ontdek je hoe je beter voor anderen en de wereld om je heen kunt zorgen.

Over de maker: Abner Preis

Eden en de Gulden Regel is gemaakt door VR-kunstenaar en verhalenverteller Abner Preis. Abner Preis won in 2019 de Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject op Cinekid.

Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak schreef mee aan de teksten. Zij won met haar boeken meerdere grote prijzen, waaronder de Gouden Griffel en Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Ook schreef ze voor het Kindermuseum de door Fiep Westendorp geïllustreerde gedichtenbundel ‘Mijn huis, jouw huis’.

null Beeld

Kleien en knutselen

Op de zolder van het Kindermuseum groeit en bloeit van alles in de tuin van Eden. Op zondag 8 augustus boetseer je samen met beeldhouwer Ida Kleiterp een granaatappel om je vingers bij af te likken. Op elke woensdagmiddag tijdens de zomervakantie is het inloopatelier geopend. Daar knutselen kinderen vruchten om de tuin van Eden nog mooier te maken.

Voor meer informatie en tickets, zie www.jck.nl/guldenregel.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden