Aangeboden door Fast & Furious

Wat is dit?

'Fast & Furious ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Verkoop van elektrische scootmobielen flink gestegen

Fast & Furious
null Beeld

De verkoop van elektrische scootmobielen is de afgelopen tijd behoorlijk gestegen. Scootmobielen zijn namelijk flink in prijs gedaald. Tegenwoordig kun je online al een scootmobiel kopen voor een goede 1000,- euro. Vroeger kostte dit 3x zo veel. Vooral voor de mensen met een klein budget, en voor de mensen die niet in aanmerking komen voor een van de subsidiepotten van de overheid, wordt het kopen van een scootmobiel, door de lage prijs, een stuk haalbaarder.

Populariteit 3-wiel scootmobielen gestegen

De 3-wiel scootmobielen zijn de afgelopen tijd in populariteit gestegen. Scootmobielen kun je onderverdelen in 2 categorieën; de driewielers en de vierwielers. De vraag naar de driewielers is sterk gegroeid omdat dit type een hogere topsnelheid haalt. De topsnelheid van de driewiel scootmobielen ligt meestal tussen de 20 en 25 kilometer per uur, en dat is aanzienlijk voor een gehandicaptenvoertuig. De vierwielers van vroeger haalde slechts een topsnelheid van zo’n 10 à 12 kilometer per uur, en dat maakt de nieuwe elektrische driewiel scootmobielen 2 keer zo snel.

Door de hoge topsnelheid voelt de bestuurder zich veiliger in het verkeer omdat het snelheidsverschil tussen andere (gemotoriseerde) weggebruikers een stuk kleiner wordt. Bovendien kun je een stuk gemakkelijker grotere afstanden overbruggen. De nieuwe scootmobielen zijn standaard ook een stuk luxer uitgerust en met meer opties uit te breiden dan vroeger.

null Beeld

Scootmobielen kunnen ook aangepast online besteld worden

Fast en Furious scooters in Alphen aan den Rijn verkoopt online niet alleen scooters met 2 of meer wielen, maar ook scootmobielen. Je kunt er zelfs een scootmobiel kopen welke wordt aangepast naar een eventuele handicap, en daarmee onderscheidt de scooterwinkel zich van de rest. Zo is bijvoorbeeld de manier van gas geven of remmen aan te passen. Je zou bijvoorbeeld met de voeten kunnen gas geven of remmen in plaats van de handen, wat normaal gesproken het geval is.

Subsidie voor een scootmobiel, de gemeente betaalt mee

In Nederland kennen we twee subsidiepotten waar men aanspraak op kan maken om het aanschaffen van een scootmobiel haalbaarder te maken. De subsidiepotten luisteren naar de naam PGB en WMO. De mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn kunnen bij de gemeente online een aanvraag indienen voor een PGB- of WMO subsidie. Met de hulp van de gemeente kan er vervolgens een scootmobiel worden aangekocht. Fast en Furious scooters maakt het de mensen makkelijk doordat je direct online een offerte kunt aanvragen, die je rechtstreeks bij de gemeente kunt indienen.

Elektrische driewielers zijn ‘normale’ scooters met een 3de wiel

De term elektrische driewielers kan voor sommige nogal wat verwarrend zijn. Scootmobielen met 3 wielen worden namelijk ook soms driewielers of elektrische driewielers genoemd. In dit geval bedoelen we met ‘elektrische driewielers’ een ‘normale’ scooter met 3 wielen. De driewielscooters hebben één achterwiel en twee voorwielen, wat bij elkaar drie wielen vormt. Bij scootmobielen met 3 wielen is dit net andersom, dus 2 wielen achter en 1 wiel voor.

null Beeld

Driewielscooters zijn hip, cool, en net even iets anders

Driewielscooters lijken een rage te worden. Ze zien er niet alleen hip, cool, en anders uit, maar ook de rijbeleving is heel anders. Je stuurt meer met je lichaam en kunt een stuk sneller door de bocht op een veilig manier. Het extra (2de) voorwiel verhoogt de grip aanzienlijk en dat is voelbaar. Onderuit gaan met een scooter met 3 wielen is praktisch onmogelijk. De wegligging is enorm goed. Het hebben van 2 voorwielen verhoogt ook de algemene veiligheid. De remweg wordt namelijk ook een stuk korter.

Is de driewiel technologie helemaal nieuw?

Zijn driewielscooters nu helemaal nieuw? Nee luidt het antwoord, want de Piaggio MP3 motorscooter bestaat al heel wat jaren. De technologie is echter nu ook beschikbaar geworden voor de 50cc categorie waar de snorscooter en bromscooter ook onder valt, en dat is wel nieuw. De merken Doohan en Move zijn nu de enige merken die een of meerdere driewielscooters in hun assortiment hebben. Binnenkort opent de scooterwinkel Fast en Furious, waar je o.a. deze modellen kunt kopen, nog meer fysieke winkels. In de afgelopen maand is er een winkel in Utrecht en Groningen bijgekomen. In maart volgt Eindhoven. Ze timmeren dus flink aan de weg.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden