Aangeboden door Aangeboden door

Wat is dit?

'Aangeboden door ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Linkbuilding middels sterke backlinks

De meeste (online) ondernemers kiezen voor linkbuilding uitbesteden: een professioneel linkbuilding bureau gaat dan voor je aan de slag op je website te optimaliseren. Via linkbuilding wordt de vindbaarheid van je website groter. Dit wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Hoe dit precies gebeurt? Ten eerste moet je beschikken over voldoende relevante links, die men ook wel backlinks noemt. Een zoekmachine heeft namelijk drie belangrijke aandachtspunten, de backlinks, goede content en een AI-systeem die een zoekmachine inzet om goede resultaten te vinden.

JG Webmarketing
null Beeld

Er zijn verschillende vormen van backlinks

Er zijn verschillende soorten backlinks als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Er zijn uiteraard natuurlijke links, die door anderen worden geplaatst zonder dat je dit door hebt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een kwaliteits link die naar content op je website verwijst. Denk aan een bekende blogger die bijvoorbeeld je website noemt. Daarnaast heb je links waarbij je kan vragen of die geplaatst kan worden, of wanneer je linkbuilding uitbesteed, een bedrijf dit voor je vraagt. Dan ben je dus zelf acquisitie aan het plegen: vragen aan een relevant bedrijf of ze naar je willen verwijzen. Als laatste heb je de links die je zelf realiseert. Deze worden toegevoegd op verzamelsites of in fora. Maar dit kan bijvoorbeeld ook onder een comment.

null Beeld

De juiste optimalisatie is belangrijk

Zoekmachines kijken goed naar de kwaliteit van de content. Zo is het goed om je content relevant te maken – en zodoende je backlinks ook. Plaats dan ook niet een link op een website die totaal niet relevant is voor je bedrijf. Naast de linkbuilding is het onderhouden van je website ook een pre. Zo kan je met beleid kwalitatieve links opbouwen. Autoriteit en anchorteksten komen op de eerste plaats als het gaat om een hoog resultaat in een zoekmachine.

Zijn de links wel actueel?

Je link moet uiteraard actueel zijn: een zoekmachine kijkt hiernaar. De groei van het aantal links naar een website, is een teken dat deze pagina relevant en actueel is – dit wordt beloond. Het moet echter wel natuurlijk overkomen – kies dan ook websites waar je je link het liefst wil delen omdat dit past bij j e bedrijf. Ook kan je kiezen voor een link van de meest bezochte pagina’s van je website. Zorg ervoor dat de anchor tekst voor elke pagina relevant is.

null Beeld

Een goede strategie

Mocht je verder willen in linkbuilding stel jezelf dan de volgende vragen:
- Wat is mijn doelstelling?
- Wat is de nulmeting van mijn website
- Wie is mijn concurrentie
- Welke pagina’s zijn belangrijk
- Is mijn website goed geoptimaliseerd?

Wanneer je antwoord hebt op bovenstaande vragen kan je een goede strategie bepalen – een marketingbureau kan je helpen met een sterke SEO analyse.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden