goedkoopstezorgverzekering.nl

Wat is dit?

'goedkoopstezorgverzekering.nl ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Hoeveel ga jij extra betalen voor je zorgverzekering in 2021?

In 2021 gaan we helaas meer premie betalen, ook als je de goedkoopste zorgverzekering hebt afgesloten. Hoeveel meer we zullen moeten betalen? Een stuk meer dan in 2020. Sommige verzekerden zullen in 2021 zelfs meer dan 100 euro moeten betalen voor hun zorgpolis. Voor andere Nederlanders zal de stijging van de zorgpremie juist wel weer wat meevallen. Hoeveel meer je zult moeten betalen volgend jaar hangt namelijk veel af van je zorgverzekering. Hieronder kun je een idee krijgen van hoeveel jij naar alle waarschijnlijkheid extra zult moeten betalen voor je goedkope zorgverzekering 2021.

null Beeld

60-plussers hebben geen geluk

Als je ouder bent dan 60 jaar dan zul je geen geluk hebben. Ook al heb je de goedkoopste zorgverzekering afgesloten met behulp van VergelijkdeZorgverzekeringen.nl, alsnog zul je in 2021 een grote premiestijging ervaren. Dit is vooral het geval als je samen met je partner een pakket hebt afgesloten. Je zult als stel dan in totaal zo goed als 118 euro per persoon per jaar meer moeten betalen aan de verzekeraar. Bij deze berekening is een zorgverzekering gebruikt met een tandartsverzekering met 100 procent vergoeding en maximaal 500 euro, net zoals 9 behandelingen bij de fysiotherapeut. Je kunt gelukkig wel iets tegen de hoge prijsstijging van je zorgverzekering doen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om toch niet meer die tandartsverzekering te nemen of een andere variant ervan. Dit kan je al tientallen euro’s per jaar schelen.

Gezinnen moeten ook meer betalen

Net zoals een stel 60-plussers zal een gezin ook meer moeten betalen aan premie in 2021. Dit zal waarschijnlijk rond de 60 euro liggen, als je tenminste een zorgverzekering met het laagste eigen risico, 6 fysiotherapiebehandelingen en een tandartsverzekering met een vergoeding van 75 procent tot 250 euro hebt afgesloten. Gezinnen met jonge kinderen kiezen hier vaak voor. Met twee ouders zal deze premiestijging dus eigenlijk 30 euro extra per jaar per verzekerde zijn. Als je ook orthodontie hebt afgesloten als aanvullende dekking dan zul je bovendien nog weer meer extra moeten betalen aan de zorgverzekeraar. Voor deze aanvullend dekking wordt vooral gekozen door gezinnen met een tiener die óf al een beugel heeft óf mogelijk een beugel nodig zal hebben in de nabije toekomst.

De laagste premies stijgen alsnog

Zelfs de laagste premies zullen in 2021 alsnog stijgen qua premie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een jongere die waarschijnlijkheid verzekerd is zonder partner op hun polis. Zijn of haar verzekering zal waarschijnlijk bestaan uit een basisverzekering met het hoogste eigen risico. Ook zo’n zorgpolis zal duurder worden volgend jaar. In de meeste gevallen betalen ze natuurlijk het minst voor de zorgverzekering, maar alsnog zullen dergelijke jongeren in 2021 32,40 euro extra moeten betalen. Bovendien zal het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering volgend jaar erg groot zijn. Dit zal zelfs boven de 500 euro liggen. Alhoewel de dekking bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde is bij de basisverzekering, zit het verschil hem in het aantal zorgverleners waar je een vergoeding zult krijgen.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden