Frank's Smoke House

Wat is dit?

'Frank's Smoke House ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Frank’s Smoke House. Rookmagie tegen de Blue Monday-blues

Aan de Oostenburgervoorstraat, op de Oostelijke Eilanden, zit dé ‘Geheimtip’ voor culinair Amsterdam: Frank’s Smoke House. Wat begon met een hobbyrookoventje in een Amsterdamse achtertuin groeide in 25 jaar uit tot een ambachtelijke rokerij. Met winkel, restaurant en webshop en de grootste variatie aan dagvers gerookte delicatessen ter wereld.

Frank Heyn, rookmagiër en oprichter, haalt zijn spullen zoveel mogelijk direct van de bron: “Onze wilde Alaskazalm, makreel en heilbot selecteren en importeren we zelf. Vlees, zoals voor de pastrami en het rookvlees komt van verantwoord werkende boeren in de omgeving. Voor de biologische kippen en onze kalkoenen werken we met kleinschalige, duurzame farms in Frankrijk. Maar we roken niet alleen vis en vlees. We hebben ook vegetarische en vegan producten zoals gerookte tofu en olijfolie, die trouwens ook heel goede smaakmakers zijn. 

Gerookte kaas 

De kleinschalige productie van Frank’s Smoke House zorgt voor topkwaliteit. En daarmee voor een trouwe klantenkring van liefhebbers. “Klanten komen voor een belegd broodje, voor een onsje paling of voor gerookte Beemsterkaas waarmee je formidabele vegetarische tosti’s maakt. Of voor bijzondere ingrediënten zoals een hele King Crab-poot. En tot de lockdown natuurlijk ook voor ons restaurant. Maar met de eerste lockdown in maart schakelden we, onder aanvoering van mijn zoon en chef-kok Thomas, direct over op afhalen en bezorgen. Vers bereide en schappelijk geprijsde maaltijden, plus elke week een bijzonder driegangenmenu.”

Blue Monday-menu

Deze week is dat een Blue Monday-menu. “Een oppepper om de blues te verjagen. Voor mij als Amerikaan is American comfort food daarvoor natuurlijk het beste medicijn. Ik denk eigenlijk voor iedereen wel. Het menu start met Home Town Shrimp: gestoomde gamba’s met een pittige cocktailsaus. Daarna gerookte Smashing Smoke House Spareribs, mac ’n cheese en gesmoorde boerenkool met pompoen. En om het af te maken onze verslavend lekkere New York Cheese Cake. Voor de gelegenheid met een feestelijke Blue Monday-blauwe topping.” 

10% korting voor Parool-lezers

Tot en met 31 januari 2021 krijgen Parool-lezers met de kortingscode PAROOL10 10% korting in de webshop van Frank’s Smoke House. De winkel op de Oostenburgervoorstraat 1 is open van dinsdag t/m zondag. Kijk ook op de website.

Frank’s Smoke House

Oostenburgervoorstraat 1
1018 MN Amsterdam
info@smokehouse.nl
www.smokehouse.nl

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden