Aangeboden door Vedette Film

Wat is dit?

'Vedette Film ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Elsie de Brauw schittert in bioscoopfilm Drijfzand

Wat gebeurt er met de loyaliteit voor je gezin als je moeder, met wie je een ingewikkelde band hebt, ziek blijkt te zijn? Neem je ongeacht jullie relatie de zorg op je of kies je voor het behoud van je gezin en je eigen kind? In de nieuwe bioscoopfilm Drijfzand van Margot Schaap komt Suze (actrice Hanna van Vliet) voor deze moeilijke keuze te staan.

Vedette Film
null Beeld

De film Drijfzand

Vanaf 21 oktober is Drijfzand overal te zien in de bioscopen en ook online via Picl. In deze intrigerende film woont Suze met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig leven op het eiland. Als haar moeder Helena (gespeeld door Elsie de Brauw), een gevierd theateractrice, hun een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen. Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. De onrust vreet zich langzaam een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.

De film Drijfzand ging in premiere op het Nederlands Film Festival, waar actrice Elsie de Brauw genomineerd werd voor beste hoofdrol in een speelfilm.

null Beeld

De fascinatie van regisseur Margot Schaap

Margot Schaap raakte gefascineerd door de relatie tussen moeder en kind, en de loyaliteit van een kind voor z’n moeder, toen ze zelf moeder werd. In haar debuutfilm Drijfzand onderzoekt ze hoe deze dynamiek binnen deze verschillende generaties doorwerkt.

“De relatie tussen moeder en kind is de eerste emotionele hechting die je maakt als mens. Daarom is de loyaliteit van een kind voor z’n moeder vaak voor het leven, zelfs als die moeder niet in staat is voor haar kind te zorgen. Deze constructie heeft me altijd gefascineerd, helemaal sinds ik zelf moeder ben. Het lukt Suze niet haar emoties naar haar moeder te uiten, de opgebouwde spanning veroorzaakt compulsief gedrag wat haar de illusie geeft dat ze de controle behoudt. Het bruisende maar chaotische Amsterdam, waar haar moeder woont, brengt haar dwangneuroses in een stroomversnelling. Suze’s rustige leven raakt hierdoor langzaamaan meer en meer verstoord, en ze wordt verscheurd door een onmogelijke keuze: zorgen voor haar moeder in Amsterdam, of haar stabiele eilandleven voor haar dochter behouden.”

De film Drijfzand ging in premiere op het Nederlands Film Festival en zie je vanaf 21 oktober in een bioscoop bij jou in de buurt of online via Picl.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden