Aangeboden door WTRSTF

Wat is dit?

'WTRSTF ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

‘Creatieve energie uit de Amsterdamse haven’

WaTeRSToF is een nieuwe online talkshow die je meeneemt naar een nieuwe horizon voor mens, planeet en business. Varend vanaf een schip door de havens van Amsterdam, Zaandam, Beverwijk en IJmuiden praat presentator Bas Westerweel met vooruitdenkers en -doeners uit het Amsterdamse havengebied. ‘Jonge, gepassioneerde en gezaghebbende mensen met enerverende inzichten, baanbrekende ideeën en praktische aanknopingspunten’, aldus Bas Westerweel: ‘voor mij is WaTeRSToF dan ook vooral creatieve energie uit de Amsterdamse haven.’

WTRSTF
null Beeld

WaTeRSToF gaat niet letterlijk over deze nieuwe energievorm. ‘Waterstof is het meest voorkomende element in het universum, het verbindt alles’, zegt Westerweel. Dat is nodig in de Amsterdamse metropool die staat voor grote veranderingen. Met duurzame energiebronnen voor de oude industrie als Tata en de nieuwe grootverbruikers als Microsoft met zijn datacenters. Met slimme uitvindingen om zuiniger te produceren. Een nieuwe tijd ook waar afval niet meer bestaat en alles wat we weggooien een tweede leven krijgt.

‘Binnen acht ziet het er hier heel anders uit: minder schoorstenen en andere installaties’, zo kondigde Tata Steel-CEO Hans van den Berg onlangs aan volledig over te stappen op waterstof. Een drastische koerswijziging, voor de één een signaal dat er een wezenlijke verandering op komst is, voor de ander gaat het allemaal niet snel genoeg. Alleen door nieuwe verbindingen te leggen en gebruik te maken van elkaars kennis en mogelijkheden, zorgen we ervoor dat de transitie ons niet overkomt maar dat we zelf het roer in handen houden.

null Beeld

‘Vooral dat is de nieuwe tijd’, zegt Westerweel: ‘samenwerken en verbindingen leggen. WaTeRSToF gaat over open water kiezen, het economisch tij trotseren, je horizon verbreden en nieuw land ontdekken. Koers zetten naar een nieuwe, schonere toekomst voor mens, metropool en economie. Waterstof dus, maar ook denkstof, praatstof en inspiratiestof om veel energie van te krijgen’.

null Beeld

Donderdag 14 oktober om 15:30 gaan de trossen los voor de eerste WaTeRSToF live vanaf het IJ. Terugkijken kan op www.wtrstf.nl.

Waterstof is een productie van SHAPE Networks in samenwerking met De Ondernemer.

Mede mogelijk gemaakt door Port of Amsterdam, Amports en ORAM.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden