Binnenland Bewaar

Zieke Carice toch op première Alles is Familie

Carice van Houten bij de première van de familiefilm Alles is Familie in het DeLaMar Theater.
Carice van Houten bij de première van de familiefilm Alles is Familie in het DeLaMar Theater. © ANP

Even leek het erop dat actrice Carice van Houten vanavond niet bij de première van de film 'Alles is familie' in het Amsterdamse DeLaMar Theater kon zijn. Ze had van tevoren namelijk aangegeven ziek te zijn. Groot was de verrassing toen de hoofdrolspeelster ineens opdook op de rode loper. 'Make-up doet wonderen, ik heb een heel masker op', zei de actrice op de rode loper voor aanvang van de film.

De familiefilm Alles is Familie is vanavond groots in première gegaan. Het feestje beperkte zich niet tot het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar de officiële rode loper lag, maar was te volgen in tientallen bioscopen in het hele land. Volgens distributeur A-Film is de première van Alles is familie daarmee de grootste live première ooit in Nederland. Via een straalverbinding konden fans in 57 bioscopen live meegenieten van het rodeloperspektakel, de feestelijke filmvertoning en de huldiging van de cast op het podium van het Amsterdamse theater.
Alles is familie is de opvolger van de bioscoophit Alles is liefde uit 2007.

Wederom nam Joram Lürsen de regie op zich en schreef Kim van Kooten het scenario. De hoofdrollen in de romantische komedie worden vertolkt door Carice van Houten, Thijs Römer, Benja Bruijning, Kees Hulst en Martine Bijl. Daarnaast zijn onder anderen Jacob Derwig, Tjitske Reidinga, Diederik Ebbinge, Willeke Alberti, Michiel Romeyn, Remko Vrijdag, Chris Zegers, René van 't Hof, Georgina Verbaan, Wilbert Gieske, Kees van Kooten en Kim van Kooten te zien.

De film draait vanaf 22 november in bioscopen door het hele land.