APELDOORN - De prijs van koopwoningen is in augustus ten opzichte van juli met 0,6 procent gestegen. Dit maakte het Kadaster maandag bekend. Ten opzichte van augustus 2007 stegen de prijzen met 2,7 procent.

Volgens het Kadaster was dit de kleinste stijging op jaarbasis in vijf jaar tijd. Het aantal verkochte woningen daalde in de maand augustus ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar met bijna 21 procent tot 15.469. Over de eerste acht maanden van 2008 verwisselden 121.988 huizen van eigenaar. Dat betekent een daling van 8,6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De prijzen zijn het afgelopen jaar het sterkst gestegen in Groningen, waar een koopwoning gemiddeld 4,1 procent duurder werd. Limburg, waar de prijzen gelijk bleven, was de enige provincie waar geen prijsstijging werd genoteerd.
De grootste stijging op maandbasis deed zich voor bij appartementen. Deze werden in een maand tijd 1 procent duurder. Twee-onder-een-kapwoningen lieten met 0,1 procent de kleinste stijging zien. (ANP)

Klik hier voor het hele rapport van het Kadaster