Binnenland Bewaar

Weiner wil hulp - topdemocraten roepen om zijn aftreden

Anthony Weiner
Anthony Weiner © AP

De Amerikaanse politicus Anthony Weiner, die in de afgelopen dagen moest toegeven dat hij pikante foto's had gestuurd naar vrouwen, zal zich laten behandelen in een gespecialiseerd centrum om 'een betere echtgenoot' en een ,,gezonder persoon' te worden. De Democraat wil voor korte tijd afstand doen van zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden om aan zichzelf te werken.Dat meldde The New York Times zaterdag op basis van uitspraken van een woordvoerster van Weiner.

Het Democratische Congreslid heeft zo goed als geen steun meer over in zijn partij. Vandaag riep de voorzitter van de Democraten, Debbie Wasserman Schulz, Weiner op afstand te doen van zijn zetel in Huis van Afgevaardigden. Ze zei dat Weiners gedrag 'onverdedigbaar' is en zijn rol in het Congres 'onhoudbaar'. Volgens Wasserman Schulz is 'deze vuige affaire een onacceptabele afleiding' voor iedereen.

Nancy Pelosi, de belangrijkste Democrate in het Huis van Afgevaardigden, zei dat Weiner 'hulp nodig heeft', en die zou moeten krijgen 'zonder de druk die het lid zijn van het Congres met zich meebrengt.'