NEW YORK - Beleggers op Wall Street deden het dinsdag rustig aan nadat de Amerikaanse beurzen maandag de hoogste jaarstand hadden bereikt. Winstnemingen en zorgen over de rentestand hielden de indices op vrijwel hetzelfde niveau als de dag ervoor, het negatieve sentiment overheerste licht.

Handelaren keken de kat uit de boom nadat cijfers over de industriële productie en de bezettingsgraad van machines tegenvielen. De grote Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot liet weten dat de markt waarin zij opereren nog altijd heel moeilijk is, het aandeel leverde bijna 1 procent in. Target, de grootste retailer na Wal-Mart zei ''op zijn hoede te zijn'' voor het vierde kwartaal, het aandeel stond ruim 4 procent lager.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen stond na een paar uur handel op een stand van 10.395 punten, dat is 0,1 procent lager dan het slot van maandag. De breder samengestelde S&P 500-index noteerde een stand van 1106 punten, dat is 0,3 procent lager De Nasdaq kwam na een paar uur handel op een stand van 2193 punten, een verliesje van 0,2 procent. (ANP)