Binnenland Bewaar

VVD: probleemjeugd terug naar Marokko

Minister Eberhard van der Laan voor Integratie is duidelijk hoe hij over het plan denkt: ''Nee, no en non'', aldus de bewindsman in drie talen.  Foto ANP/Ed Oudenaarden
Minister Eberhard van der Laan voor Integratie is duidelijk hoe hij over het plan denkt: ''Nee, no en non'', aldus de bewindsman in drie talen. Foto ANP/Ed Oudenaarden © UNKNOWN

DEN HAAG - Marokkaanse probleemjongeren die in de fout blijven gaan, moeten worden aangemoedigd naar Marokko te vertrekken. Dat heeft VVD-Tweede Kamerlid Paul de Krom woensdag gezegd tijdens een integratiedebat.

''Marokkaanse jongeren die structureel niet verbeteren, moeten geënthousiasmeerd worden te emigreren'', aldus De Krom. Hij wil dat de regeling ook zal gelden voor jeugd die in Nederland is geboren.

Eberhard van der Laan: ''Nee, no en non''
Minister Eberhard van der Laan voor Integratie is duidelijk hoe hij over het plan denkt: ''Nee, no en non'', aldus de bewindsman in drie talen. ''Ik ben er als minister in eerste instantie voor om de wet te handhaven. En dit is in strijd met de wet''.

Ook de meerderheid in de Tweede Kamer voelt niets voor het voorstel. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg wijst erop dat het niet mogelijk is jongeren die in Nederland zijn geboren, terug te sturen naar Marokko.

Met zo veel tegenwind trok De Krom zijn conclusie. ''Ik vind het prima dat iedereen hier vindt dat het voorstel niet deugt. Daar heb ik kennis van genomen.'' (ANP)