Binnenland Bewaar

VVD Brabant: Opstelten doet niet genoeg aan bestrijding drugscriminaliteit

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. © ANP

VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid) krijgt nu ook vanuit eigen gelederen kritiek omdat hij niet structureel extra agenten naar Brabant stuurt voor de bestrijding van de drugscriminaliteit. 'We zijn niet blij. Het lijkt erop dat Opstelten de Brabantse burgemeesters in de steek laat. Er moet echt iets gebeuren. Het is echt noodzakelijk om meer politie te krijgen', zei fractievoorzitter Mieke Geeraedts van de VVD in Provinciale Staten woensdagavond.

'Terwijl de georganiseerde criminaliteit zich naar het zuiden verplaatst blijft de hoofdmacht van de politie in de Randstad'', concludeerde de Tilburgse VVD-fractievoorzitter Roel Lauwerier.

Er was eerder woensdag ook al kritiek op Opstelten uit andere hoeken. De Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen reageerde teleurgesteld en vroeg om meer mensen en meer geld. Ook het Brabantse CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageerde teleurgesteld.

Minister Ivo Opstelten was dinsdag in Brabant op werkbezoek vanwege de drugscriminaliteit. Hij zegt dat er voldoende inzet is en dat aan de sterkt niet wordt gesleuteld.