AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam heeft Jeroen de W. donderdag vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van vier van zijn pasgeboren kinderen. Het Openbaar Ministerie (OM) had tijdens het hoger beroep ook vrijspraak geëist.

De ex-vrouw van De W., Etta A., bracht de kinderen telkens vlak na de geboorte om het leven. Volgens het gerechtshof is er geen bewijs dat haar toenmalige man er vanaf wist. A. heeft zelf verklaard dat zij de zwangerschappen en bevallingen voor iedereen verborgen wist te houden, inclusief voor De W. Die laatste ontkent er ooit van op de hoogte te zijn geweest.

A. doodde haar baby's nadat zij in bad was bevallen. De zaak kwam eind 2005 aan het rollen toen haar moeder in het huis van haar dochter in een plastic tas een babylijkje ontdekte. Onderzoek door de politie leidde tot de vondst van nog eens drie dode baby's die waren gedumpt in een vuilcontainer in de tuin. De zaak wekte grote beroering.

In 2006 eiste het OM voor de rechtbank nog zeven jaar cel tegen De W. De rechter sprak hem vrij, waarna justitie in hoger beroep ging. De moeder van de kinderen werd eerder veroordeeld tot drie jaar cel en tbs. (ANP)