Binnenland Bewaar

Vrachtwagen ramt bushok: drie kinderen gewond

Het ongeval had rond 15.00 uur plaats op de hoek van de Linnaeusstraat en de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost. Foto's ANP/Evert Elzings
Het ongeval had rond 15.00 uur plaats op de hoek van de Linnaeusstraat en de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost. Foto's ANP/Evert Elzings © UNKNOWN

AMSTERDAM - Een vrachtauto heeft vrijdagmiddag in Amsterdam-Oost een bushokje geramd. Daardoor raakten drie kinderen gewond. Een 7-jarig jongetje verkeert in levensgevaar. Dat maakte de politie bekend.

Een van de kinderen is vermoedelijk onder het bushokje beland. De drie zijn broertjes van twee, vijf en zeven jaar. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Hun moeder stond ook bij de bushalte, maar bleef ongedeerd. Zij verkeert in shock en krijgt slachtofferhulp.

Het ongeval had rond 15.00 uur plaats op de hoek van de Linnaeusstraat en de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam-Oost. De bestuurder van de vrachtauto is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. De traumahelikopter is ingezet.

De chauffeur zou eerst een prullenbak hebben geramd en reed vervolgens tegen de abri aan. Die is in puin. Volgens de politie stonden bij de bushalte zeven of acht mensen te wachten, maar raakte behalve de kinderen niemand gewond. (ANP)