Binnenland Bewaar

V&A Museum Londen toont relatie tussen mode en natuur

Op de tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum zijn stukken te zien van onder anderen Stella McCartney en Vivienne Westwood (de jurk rechts)
Op de tentoonstelling in het Victoria and Albert Museum zijn stukken te zien van onder anderen Stella McCartney en Vivienne Westwood (de jurk rechts) © G-Star Raw

Fashioned from Nature in het V&A Museum in Londen toont de relatie tussen mode en de natuur sinds 1600. Zo was duurzaamheid eeuwen geleden al actueel. G-Stars duurzaamste spijkerbroek ever schittert er naast een clutch van ananasvezels.

Stella McCartney was uiteraard op de openingscocktail, net als mededuurzaamheidstrijders Arizona Muse en Ellie Goulding. "We praten hier niet graag over het Met Ball," grapte Nicholas Coleridge, chairman van het museum, tijdens zijn openingsspeech, "maar we hebben tóch de Calvin Kleinjurk van Emma Watson in bruikleen, gemaakt van gerecyclede flessen." 

Curator Edwina Ehrman werkte voor de expositie en het begeleidende boek intensief samen met het Centre for Sustainable Fashion van het London College of Fashion.