Binnenland Bewaar

TNT-cao: loon inleveren voor behoud werk

De komende jaren gaan TNT-medewerkers er tot uiteindelijk vijftien procent op achteruit. Foto ANP/Koen Suyk
De komende jaren gaan TNT-medewerkers er tot uiteindelijk vijftien procent op achteruit. Foto ANP/Koen Suyk © UNKNOWN

HOOFDDORP - Postbodes en sorteerders bij TNT Post moeten per 1 april vijf procent inkomen inleveren. Komende jaren loopt dat op tot vijftien procent.
Dat staat in de nieuwe cao waarover overeenstemming is bereikt met de bonden. Eerst eiste TNT dat de werknemers een kwart van hun inkomen zouden inleveren. De bezuiniging moet banenverlies voorkomen.

In de nieuwe cao ligt de beloning vijftien procent lager. Huidige werknemers krijgen een overgangsregeling waardoor zij 95 procent van hun inkomen behouden. De duur van die regeling hangt af van leeftijd en aantal dienstjaren. Werknemers van vijftig jaar en ouder krijgen compensatie tot hun pensioen.

De nieuwe cao leidt tot kostenbesparingen van 125 miljoen euro per jaar. De overgangsmaatregelen, waarbij werknemers ook vijf jaar lang een budget krijgen voor om- of bijscholing, kosten 275 miljoen euro. TNT heeft beloofd dat de komende drie jaar geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Volgens directeur Harry Koorstra moet TNT zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. "Dat willen wij zo sociaal verantwoord mogelijk doen. Daarom is voor een alternatief gekozen waarbij geen gedwongen ontslagen vallen. Mensen die bij ons werken, zijn in veel gevallen kostwinner."

De sterk versoberde arbeidsvoorwaarden horen bij de plannen die TNT twee jaar geleden aankondigde om de kosten te verlagen. Het bedrijf krijgt minder post te verwerken door de opkomst van e-mail en internet en door de komst van concurrenten als Sandd en Selekt Mail.

Op 1 april vervalt het monopolie van TNT op de bezorging van brieven tot 50 gram. De postmarkt is dan geheel open. Het kabinet besloot daartoe onlangs nadat Sandd en Selekt Mail een cao waren overeengekomen met de bonden.

Bij de onderhandelingen had het voorkomen van gedwongen ontslagen prioriteit, stellen de bonden. Het alternatief was dat TNT nog ingrijpender zou reorganiseren, met duizenden gedwongen ontslagen als gevolg. TNT eiste eerst een loonsverlaging van 25 procent. (ANP)