Binnenland Bewaar

Tientallen auto's beschadigd na brand parkeergarage Anne Frankstraat

Tientallen auto's beschadigd na brand parkeergarage Anne Frankstraat
© Screendump AT5

In parkeergarage Markenhoven in de Anne Frankstraat heeft dinsdagmiddag een felle brand gewoed. Vijf auto's zijn uitgebrand en enkele tientallen voertuigen raakten beschadigd. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer.

Ruim 100 woningen boven en naast de garage werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden ondergebracht in het nabijgelegen stadhuis. Ze mochten omstreeks half 9 weer terugkeren naar hun huizen. Volgens de woordvoerder is de constructie van de parkeergarage en de woningen die erop staan, stabiel genoeg.

'Het enige is dat de bewoners nog geen stromend water hebben. Maar dat moet woensdagochtend zijn verholpen', aldus de woordvoerder.

In verband met de brand en de enorme rookontwikkeling werd de naastgelegen doorgaande Valkenburgerstraat tijdelijk afgesloten. Nadat het sein brand meester was gegeven, ging de straat weer open.

De parkeergarage heeft twee niveaus. Het vuur woedde op niveau -1. Daar zijn auto's verwoest of beschadigd. De wagens die op niveau -2 stonden, hebben geen schade opgelopen.

Over de oorzaak is nog niets bekend. Woensdag gaat het onderzoek daarnaar verder.