Binnenland Bewaar

Stroomstoring Utrecht CS voorbij

Stroomstoring Utrecht CS voorbij
© ANP

De stroomstoring die het treinverkeer rondom Utrecht vanavond flink hinderde, was omstreeks 22.30 uur voorbij. De storing begon om 21.15 uur. De treinenloop wordt hervat, meldde een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail.

Het gaat wel nog een tijd duren voordat alle treinen weer volgens het spoorboekje rijden. Volgens ProRail is overdag tijdens werkzaamheden een stroomkabel geraakt. Dat leidde 's middags al tot seinstoringen op het traject naar Woerden.

Door de storing reden er vanuit Utrecht centraal geen treinen naar Rotterdam, Amsterdam en Amersfoort en vice versa. Het treinverkeer naar Den Bosch en Arnhem had geen last.

Volgens de NS kwamen enkele stilstaande trein passagiers vast te zitten. Alles werd in het werk gezet om die mensen eruit te krijgen.

Rover
Reizigersorganisatie Rover vindt dat het inmiddels de spuigaten uitloopt met storingen op grote knelpunten als Utrecht en Amsterdam. 'Het is allemaal heel vervelend voor de treinreiziger. Er moeten eindelijk eens maatregelen genomen worden om dit soort incidenten te voorkomen. Hopelijk is het voor de minister ook de druppel', reageerde een woordvoerder van Rover.