UPDATE: AMSTERDAM - Wegens de harde wind heeft Coca-Cola een 'zomerevenement' komend weekeinde op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam uitgesteld.Tijdens dit driedaagse evenement in het Westerpark zou de zomer buiten op een groot veld worden nagebootst, met een zwevende kunstzon, strandstoelen en zomergeluiden.

De frisdrankfabrikant vindt het niet verantwoord het evenement te laten doorgaan vanwege de 10 meter brede kunstzon die op een hoogte van 20 meter zou komen te hangen. ''Deze kan tot windkracht 6 of 7 hebben'', aldus een woordvoerster van Coca-Cola donderdag. ''Maar vooral de rukwinden zouden een gevaar kunnen opleveren voor bezoekers.'' Het evenement is nu verplaatst naar het weekend van 26 tot en met 28 januari.

Ook de onthulling van een nieuw fotokunstwerk vrijdag voor het Centraal Station in Amsterdam is afgelast. Voor het station zou een 45 meter breed panoramisch beeld van fotograaf Reinier Gerritsen komen te hangen. Met de storm kan het doek niet veilig worden aangebracht.

Het stormachtige weer heeft donderdagmorgen vooralsnog geen grote problemen opgeleverd in de hoofdstad, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De dagelijkse markt op het Waterlooplein is donderdag dicht. (ANP)