Binnenland Bewaar

Rond de 18.000 man op de been in Leeuwarden

Rond de 18.000 man op de been in Leeuwarden
© EPA

Op twee grote pleinen in Leeuwarden waren dinsdagavond zo'n 17.000 tot 18.000 mensen aanwezig voor het slotakkoord van Serious Request. Dat liet een woordvoerder van de gemeente weten.

Op het Oldehoofsterkerkhof, waar het slotfeest plaatsvond, kon er niemand meer bij en ook op het Wilhelminaplein was het afgeladen. Het was echter niet zo druk dat het gevaarlijk werd en ook de aftocht van de feestgangers verloopt zonder problemen. 'Mensen zijn uitgelaten en in een feeststemming, niet op de laatste plaats door het mooie resultaat', aldus de woordvoerder.

Over de afgelopen week was de gemeente eveneens te spreken. 'Het was echt fantastisch. Er was altijd drukte bij het huis, zowel overdag als 's nachts. Het was zeven dagen feest. Het was mooi om dit te mogen ondersteunen als Leeuwarden en Friesland.'

3FM raadde via Twitter de huiswaarts kerende feestgangers nog aan om voorzichtig te zijn voor elkaar, ook op het 'erg drukke station'. Volgens de gemeente hoeven reizigers zich niet te haasten; Arriva en de NS houden rekening met de mensenmassa en zetten extra treinen in.