Binnenland Bewaar

Recordreeks warme dagen afgelopen

Een vrouw zoekt verkoeling voor haar winkel aan de Marnixstraat in Amsterdam op een bloedhete dag in juli tijdens de eerste hittegolf in drie jaar tijd.
Een vrouw zoekt verkoeling voor haar winkel aan de Marnixstraat in Amsterdam op een bloedhete dag in juli tijdens de eerste hittegolf in drie jaar tijd. © ANP

Er is een einde gekomen aan de recordreeks warme dagen. Het werd voor het eerst in 61 dagen geen 20 graden in De Bilt, het werd niet warmer dan 19,8 graden.

De serie warme dagen begon op 25 juni. Dat meldt Weeronline. In De Bilt zijn 60 landelijk warme dagen op rij gemeten, van 25 juni tot en met 23 augustus.

Dit is flink langer dan het oude record uit 2003, toen een reeks van 53 landelijk warme dagen werd genoteerd. Elders in het land kan het nog wel 20 graden worden en daarmee is het dan een regionaal warme dag, aldus Weerplaza.

Zaterdag is het wisselvallig met veel flinke buien, soms met onweer en hagel. Met 17 à 18 graden is het fris. Weeronline heeft becijferd dat voor het laatst op 22 juni de temperaturen niet hoger uitkwamen.

Vanaf zondag wordt het geleidelijk weer warmer. Dinsdag en woensdag wordt het zelfs 21 tot 27 graden, verwacht Weeronline.