RIJSWIJK - Reclassering Nederland heeft drie medewerkers geschorst wegens fouten die zijn gemaakt bij het toezicht op Julien C., de verdachte van de moord op Jesse Dingemans.De 8-jarige jongen werd op 1 december om het leven gebracht op zijn school in Hoogerheide. Uit een extern onderzoek, dat donderdag verschijnt, blijkt dat fouten zijn gemaakt bij de begeleiding van de verdachte.

''Van de drie medewerkers worden er twee voorgedragen voor ontslag en een derde is van haar functie ontheven'', aldus een woordvoerster van Reclassering Nederland.

De 22-jarige Julien C. onttrok zich eind 2004 aan zijn verplichte psychiatrische behandeling. Zijn toezichthouder meldde de zaak destijds niet bij het Openbaar Ministerie (OM) en C. bleef zo op vrije voeten. De behandeling in een forensisch therapeutische kliniek werd hem, naast een celstraf van twee jaar, opgelegd door de rechtbank in Breda voor een gewapende overval op een supermarkt in 2003.

Directeur Sjef van Gennip van Reclassering Nederland erkent dat zijn organisatie fouten heeft gemaakt. Hij kondigt donderdag vergaande maatregelen aan om herhaling te voorkomen. Volgens Van Gennip hebben de drie reclasseringswerkers afspraken, regels en protocollen aan hun laars gelapt. (ANP)