Binnenland Bewaar

PVV'er Van Bemmel boos om nepbericht over naaktlopen

PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel
PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel © ANP

'Totale onzin'. PVV-Tweede Kamerlid Jhim van Bemmel reageerde vanavond verbaasd en boos om een bericht, zogenaamd getwitterd door De Telegraaf, dat hij op nieuwjaarsochtend zou zijn opgepakt voor het verstoren van de openbare orde.

'Ik weet van niks. Dit is ernstig, een schande. Ik ga me beraden op stappen', aldus Van Bemmel. Het voorval geeft voor hem aan hoe 'sommige mensen geobsedeerd kunnen zijn door 24 hardwerkende PVV'ers'.

De tweet linkte naar een nep-bericht op een webpagina die eruit zag als die van De Telegraaf. De browser verwees echter naar een pagina die niet van De Telegraaf is. http://rene.hostwide.nl/binnenland/13265894/__PVVer_Van_Bemmel_opgepakt_voor_naaktlopen.html. De Telegraaf benadrukte woensdagavond in een bericht op de homepage dat het om een hacker gaat die het bericht geplaatst heeft.

Het bericht over het PVV-Kamerlid dat naakt en dronken op straat zou hebben gelopen was woensdagavond op Twitter trending topic. Ook Van Bemmel vindt het er behoorlijk echt uitzien. 'Het probleem is dat dit nog jaren blijft opduiken op internet'.