Binnenland Bewaar

Politie naar Suriname om liquidatie Marchano Pocorni

Beelden van de schietpartij in Suriname.
Beelden van de schietpartij in Suriname. © YouTube

Enkele Nederlandse politiemensen zijn naar Suriname afgereisd voor het onderzoek naar de liquidatie van Marchano Pocorni. Dat is gebeurd op basis van een rechtshulpverzoek dat Nederland en Suriname bij elkaar hebben ingediend, aldus een woordvoerder van de Surinaamse politie. 

Pocorni werd op de vroege morgen van 2 maart doodgeschoten in een bar-dancing in Paramaribo. Uit door de politie vrijgegeven beelden van de beveiligingscamera blijkt dat twee mannen het slachtoffer van dichtbij hebben neergeschoten. De daders zijn gevlucht en tot op heden niet aangehouden.

De Nederlandse politie wil meedoen met het onderzoek, omdat ze vermoedt dat Pocorni betrokken was bij de moord op crimineel Najeb Bouhbouh in Antwerpen. Deze moord was het begin van de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld.

Omdat de moord daar plaatsvond, heeft de politie van Suriname het voortouw genomen. De algehele leiding ligt bij het Openbaar Ministerie van dat land. De Surinaamse politie heeft tot nu toe geen informatie gegeven over het verloop van het onderzoek. Het is dus ook niet bekend of de verdachten nog in Suriname zijn. Wel maakte de politie eerder bekend dat informatie was uitgewisseld met de buurlanden van Suriname en Nederland.