KRALENDIJK - De politie op Bonaire heeft de ontsnapte Sigmar M., medeverdachte in de zaak van de vermoorde Marlies van der Kouwe, dinsdag weer aangehouden. De verdachte werd met een andere ontsnapte gevangene gearresteerd in een woning in de wijk Nikiboko, aldus de politie van Bonaire.

Na hun aanhouding zijn ze allebei naar het politiebureau Kralendijk overgebracht. De 19-jarige M. ontsnapte zondag 21 december met een 25-jarige medegedetineerde uit het huis van bewaring op Bonaire. Ze deden dat door de tralies van hun cel door te zagen.

M. is niet de hoofdverdachte van de moord op Van der Kouwe. Dat is de 27-jarige Ryan P., die heeft bekend de 24-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht. Hij zit in de Bon Futuro-gevangenis op Curaçao. Wat de rol van M. is geweest, is nog altijd onduidelijk.

Marlies van der Kouwe verdween in de nacht van 20 op 21 september op Bonaire. Haar lichaam werd een maand later teruggevonden. Van der Kouwe werkte als apothekersassistente op het eiland.

Het huis van bewaring op Bonaire is net gerenoveerd. Vorige week had de officiële 'heropening' plaats. Dat werd gedaan door minister David Dick van Justitie van de Antillen en de Nederlandse minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Gedetineerden hielpen mee aan de renovatie. (ANP)