AMSTERDAM - Het is bij de Etosvestiging aan de Jan Evertsenstraat gelukkig goed afgelopen, maar de Amsterdamse politie ontraadt winkeliers zich bij een overval te verzetten.Gistermorgen om half tien dreigden twee overvallers het personeel van het Etosfiliaal met een vuurwapen en eisten geld. Toen ze het magazijn binnen wilden gaan, werden ze tegengehouden. Tijdens de worsteling kreeg een medewerkster een klap op haar hoofd met het vuurwapen. Zij raakte lichtgewond. De overvallers ontkwamen zonder buit.

''Wij juichen het niet toe als winkeliers zich verzetten,'' aldus politiewoordvoerder Rob van der Veen. ''Overvallers hebben vaak een hoog adrenalineniveau. Wat was gebeurd als de daders hadden geschoten? Een leven is belangrijker dan wat dan ook. Probeer wel goed te observeren voor een signalement. Let op kleding, postuur en stem.''

Ook Etos adviseert geen geweld te gebruiken, zegt een woordvoerster. ''In dit geval ging het om een schrikreactie. Dat kan gebeuren.'' Het personeel van de winkel krijgt extra begeleiding en kan een beroep doen op een psychotherapeut.