Binnenland Bewaar

Onbekende dode man gevonden in Haarlem

Het polsbandje dat in de zak van het slachtoffer werd gevonden.
Het polsbandje dat in de zak van het slachtoffer werd gevonden. © Opsporing Verzocht

In het Haarlemse natuurgebied Poelbroek is op dinsdag 4 juli een onbekende dode man gevonden die hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.

Het lichaam van de man lag tussen de struiken langs het Palingpad en werd ontdekt door wandelaars. De bezoekers van het natuurgebied vonden dat het raar rook en schakelden de politie in. Het lichaam van de man moet daar al langere tijd hebben gelegen.  

Dit maakt het herkennen van het slachtoffer des te moeilijker, liet de politie weten in het tv-programma Opsporing Verzocht. Wel is te zeggen dat het om een man gaat die ongeveer 1.75 meter lang is, kort haar heeft en en tanden die iets uit elkaar staan.

Polsbandje 
In de broekzak van het slachtoffer zat ook een ziekenhuispolsbandje dat doet denken aan de bandjes die normaal gesproken aan pasgeboren baby's worden gegeven. De tekst op het bandje lijkt echter Spaans en het is dan ook niet duidelijk waar het bandje vandaan komt.   

Vlakbij het lichaam lag ook een sieradendoosje, maar het is niet bekend of het doosje iets met het slachtoffer te maken heeft. De politie zoekt mensen die iets meer weten over deze voorwerpen of die dag in Poelbroek waren.