Binnenland Bewaar

OM duldt discriminatie niet in Amsterdam

Bij de rechtszaken ging het onder meer om discriminerende uitlatingen in het voetbalstadion en tegen homoseksuelen. Foto ANP
Bij de rechtszaken ging het onder meer om discriminerende uitlatingen in het voetbalstadion en tegen homoseksuelen. Foto ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - ''Discriminatie is een uiting van onverdraagzaamheid jegens medemensen, die uit maatschappelijk oogpunt niet getolereerd mag worden.'' Dat zei een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie (OM) maandag tijdens een themazitting van de rechtbank in Amsterdam.

Tijdens de themazitting, die de hele dag duurde, werd een zestal discriminatiezaken behandeld. Het OM wil met de zitting ondersteuning geven aan ''tolerantie en gelijkwaardigheid als wezenlijke waarden in de Amsterdamse samenleving''. Volgens het OM biedt het strafrecht bij uitstek de mogelijkheid om mensen publiekelijk ter verantwoording te roepen en te straffen.

Bij de rechtszaken ging het onder meer om discriminerende uitlatingen in het voetbalstadion en tegen homoseksuelen. (ANP)