Binnenland Bewaar

Nog geen mededelingen bij GroenLinks

Fractieleiders Pechtold (D66) en Sap (GroenLinks), donderdagmiddag bij de tweede termijn van het algemeen overleg over de beoogde politiemissie naar de Afghaanse provincie Kunduz. Foto ANP
Fractieleiders Pechtold (D66) en Sap (GroenLinks), donderdagmiddag bij de tweede termijn van het algemeen overleg over de beoogde politiemissie naar de Afghaanse provincie Kunduz. Foto ANP © UNKNOWN

DEN HAAG - Fractievoorzitter Jolande Sap van GroenLinks wilde donderdagavond meteen na beraad nog niet zeggen wat haar fractie heeft besloten. ''We hebben een hele intensieve en goede vergadering gehad. De fractie is tot een conclusie gekomen en die zal ik in het debat vertellen'', aldus Sap.

''De fractie opereert in het kader van het verkiezingsprogramma en in het kader van een motie die we zelf hebben ingediend en een context waarin je weegt wat je achterban vindt'', zei Sap.

Haar fractie had donderdagavond een uur extra tijd gevraagd voor intern beraad. Het Kamerdebat met premier mark Rutte is inmiddels begonnen. GroenLinks is nodig om het kabinet aan de steun van een meerderheid van de Tweede Kamer te helpen. (ANP)