Binnenland Bewaar

Nieuwe huiszoeking bij schutter Alphen

ANP
ANP © UNKNOWN

Politie en justitie verrichten maandagavond opnieuw een doorzoeking van de woning van Tristan van der Vlis in Alphen aan den Rijn. Dat zei hoofdofficier van justitie Kitty Nooy maandagavond in het tv-programma Nieuwsuur.

Volgen Nooy wordt gezocht naar boeken, aantekeningen, video's en dvd's die meer informatie kunnen verschaffen over de achtergrond van Van der Vlis. De man woonde bij zijn vader, in een flat nabij het winkelcentrum De Ridderhof.
In het onderzoek willen politie en justitie alle beschikbare informatie over Tristan van der Vlis verzamelen, om een zo compleet mogelijk profiel van de man te kunnen samenstellen, aldus Nooy.

De afscheidsbrief die Van der Vlis schreef, was gericht aan zijn ouders, zei de hoofdofficier. De vader geldt niet als verdachte.
Nooy zei verder dat een incident van jaren geleden met een luchtdrukwapen, waarbij Van der Vlis betrokken zou zijn geweest, anders is dan tot nu toe werd aangenomen. Van der Vlis heeft destijds niet geschoten. Volgens Nooy heeft een vriend van hem weer een andere vriend in de voet geschoten. (ANP)