AMSTERDAM - Een busje met twaalf Nederlandse toeristen die reisden met de Nederlandse organisatie KRAS is woensdagmiddag betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeluk in Andorra.Daarbij zijn een Nederlandse inzittende en de chauffeur van het busje om het leven gekomen.

Dat heeft de reisorganisatie TUI Nederland donderdag gemeld. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de omgekomen chauffeur de Portugese nationaliteit.

TUI zegt dat de overige elf toeristen lichte tot ernstige verwondingen hebben opgelopen. Donderdagavond bevonden zich nog negen gewonden in het ziekenhuis in de hoofdstad Andorra La Vella.

In het busje zaten deelnemers aan een achtdaagse wandelreis in Andorra. De bus botste frontaal op een tegenligger en raakte van de weg. Het voertuig kwam op een vele meters lager gelegen weg terecht.

Een team van alarmcentrale SOS International reisde naar Andorra om de gewonden te helpen. Ook de honorair consul in Perpignan en een medewerker van de Nederlandse ambassade in Parijs gingen naar Andorra, om consulaire bijstand te verlenen. (ANP)