Binnenland Bewaar

Nagel: terugkeer Henk Krol in Tweede Kamer niet onmogelijk

Henk Krol namens 50Plus in de Tweede Kamer in september vorig jaar.
Henk Krol namens 50Plus in de Tweede Kamer in september vorig jaar. © ANP

Eerste Kamerlid en mede-partijoprichter Jan Nagel van 50Plus acht het 'niet onmogelijk' dat Henk Krol terugkeert in de Tweede Kamerfractie van de partij. 'Hij heeft geen strafbare feiten gepleegd en hij heeft een grote aantrekkingskracht', zei Nagel vandaag in het televisieprogramma EenVandaag.

Het hoofdbestuur van 50Plus heeft vandaag het vertrouwen opgezegd in huidig fractievoorzitter Norbert Klein, vooral omdat hij zonder overleg met het bestuur zijn fractiegenoot Martine Baay uit de tweekoppige fractie had gezet. Het hoofdbestuur heeft Klein gevraagd zijn zetel op te geven en Baay naar voren geschoven als Kamerlid voor 50PLUS. Nagel verwacht dat de kwestie met Klein in redelijk overleg wordt opgelost.
Krol stapte vorig jaar op als fractievoorzitter nadat hij in opspraak was geraakt. Als directeur van de Gay Krant had hij geen pensioenpremies voor werknemers afgedragen.

Er loopt nog een onderzoek van het ministerie van Onderwijs naar mogelijk subsidiemisbruik door Krol. Aanleiding daarvoor waren signalen dat hij als directeur van de Gay Krant overheidsgeld verkeerd heeft besteed. Als dat zo is, wordt het geld teruggevorderd.