Binnenland Bewaar

Moeder verdedigt ziekenhuis na rel om noemen baby Zwarte Piet

Moeder verdedigt ziekenhuis na rel om noemen baby Zwarte Piet
© Facebook MC Sparkss Vocalist.

De moeder van het baby'tje dat 'bekend' werd als de 'Zwarte Piet-baby' in het Jeroen Bosch Ziekenhuis vindt de commotie daarover 'veel te ver' gaan. 'Het was gewoon een misverstand van het ziekenhuis', zo zegt ze op Facebook. Het ziekenhuis in Den Bosch plaatste vanavond haar reactie op zijn eigen Facebookpagina.

Dit weekend ontstond ophef over het digitale naambordje met daarop 'Zwarte Piet' bij de ziekenhuiskamer van het zwart baby'tje. 'Ik ben heel erg geschrokken van de reacties op social media en in het nieuws over het naambordje', schrijft ze. 'Er wordt hier goed voor ons gezorgd. Wat ik nu belangrijk vind is de gezondheid van mijn kind en ik wil iedereen vragen om hiermee op te houden, zodat mijn zoontje en ik in alle rust kunnen herstellen.'

De zaak kreeg veel aandacht nadat een oom van het kindje zijn verontwaardiging op Facebook had geuit. Het ziekenhuis in Den Bosch heeft excuses aangeboden en verklaarde direct al dat het ging om een misverstand dat is veroorzaakt tijdens het testen van de digitale naambordjes.