Binnenland Bewaar

Moeder verdachte roofmoord doet oproep aan zoon: 'Kom thuis'

Bloemen bij de juwelier in Den Haag,
Bloemen bij de juwelier in Den Haag, © ANP

'Ik wil dat je terugkomt naar hier, naar de politie of naar huis'. Die oproep heeft de moeder van één van de verdachten van een roofmoord op een juwelier in Den Haag gisteren aan haar zoon gedaan. Ze deed dat in een telefoongesprek met de NOS.

Dat meldde de omroep gisteravond. De moeder zei niet te geloven dat haar 19-jarige zoon schuldig is. 'Hij is een rustige jongen, hij zou zoiets nooit durven.' Sinds vorige week woensdag heeft ze geen contact meer met hem gehad.

Tips
Vorige week woensdag werd de Haagse juwelier Ruud Stratmann overvallen en gedood. De Nederlandse politie verspreidde vrijdag op televisie beelden van de overval. Hierop kwamen meer dan 200 tips binnen, waardoor de twee mogelijke daders konden worden geïdentificeerd. Het gaat om Ziya B. en Sandro G., beiden 19 jaar oud, uit Den Haag.

De politie denkt dat de verdachten mogelijk naar België zijn gevlucht. Inmiddels worden zij daar ook gezocht. Het programma Opsporing Verzocht besteedde gisteren eveneens aandacht aan de zaak. Dat heeft ongeveer 45 tips opgeleverd.