AMSTERDAM - Managers en leidinggevenden blijken flink te drinken. Eén op de drie veertigplussers onder hen drinkt steevast elke avond na het werk een borrel. Eén op de acht jonge managers verlaat dronken de bedrijfsborrel.Dit blijkt uit een onderzoek van vakblad Management Team. Eén op de vier managers signaleert ook drankmisbruik op de werkvloer. Ze komen vooral de maandagochtendblues tegen onder hun werknemers.

''Dat betekent dat er nog alcohol in het bloed zit van de vorige avond. Als je wil dat iemand goed werkt, moet je zorgen dat het promillage niet boven de 0,5 ligt,'' zegt Ronald Knibbe, hoogleraar sociale epidemiologie.

''Je moet het niet ad hoc aanpakken, maar een beleid invoeren. Bijvoorbeeld door iemand op maandag verplicht een vrije ochtend of dag op te laten nemen.''

Drinken tijdens het werk is vooral een probleem van managers. Ze werken dit zelf in de hand, aldus Knibbe. ''Met bijvoorbeeld natte lunches. Als ontvangst bieden ze dan wat aan, dat regelen ze vaak zelf. Het is een opvatting van gastvrijheid.''

Volgens de hoogleraar kunnen werknemers hun drankprobleem makkelijk verdoezelen op het werk. Collega's helpen vaak bij dit verdoezelen. Ten onrechte, meent Knibbe. ''Bij iemand die een echt drankprobleem heeft, is het beter om iets te zeggen. Om hem verder te helpen.''

De vakcentrale FNV wil dat bedrijven een helder alcoholbeleid gaan voeren. Nu wordt er te vaak per persoon of per situatie verschillend gereageerd.