ARNHEM - De eerste openbare zitting in de nieuwe rechtszaak van de Haagse verpleegkundige Lucia de B. (47) is donderdag bij het gerechtshof in Arnhem. Het hof, Openbaar Ministerie (OM) en Lucia's advocaat maken afspraken over welke onderzoeken gedaan moeten worden en wanneer het proces inhoudelijk wordt gevoerd.

De Hoge Raad gaf in oktober opdracht aan het hof in Arnhem om het proces tegen De B. over te doen, omdat haar veroordeling tot levenslang mogelijk onjuist is. Uit nieuw onderzoek bleek dat een van de baby's die Lucia zou hebben vermoord, een natuurlijke dood kan zijn gestorven. Daarmee zijn de veroordelingen voor alle zeven moorden en drie moordpogingen onzeker geworden.

Donderdag wordt duidelijk wat allemaal nog gedaan moet worden voordat het hof de zaak-Lucia de B. kan behandelen. Een woordvoerster liet weten dat het OM diverse onderzoekswensen heeft, maar kon niet zeggen wat die inhouden. De B.'s advocaat Stijn Franken heeft geen verzoeken voor onderzoek. Franken verwacht dat Lucia niet in de rechtszaal aanwezig zal zijn. (ANP)