NOORD-SCHARWOUDE - Loterijverlies.nl, een initiatief van Morand Juridische Bijstand, bereidt een juridische procedure voor tegen de Staatsloterij wegens misleidende reclame.De Staatsloterij heeft winnende nummers getrokken uit niet-verkochte loten en heeft daarmee de deelnemers misleid, meent Loterijverlies.nl. De organisatie roept gedupeerden op zich aan te melden via de website.

Volgens Loterijverlies handelt de Staatsloterij onrechtmatig door het verloten van prijzen onder niet-verkochte loten. De site wijst erop dat de Reclame Code Commissie heeft geoordeeld dat er sprake is van misleidende reclame ten aanzien van de prijzen van 20 x 100.000 en 20 x 50.000.

''De schade voor de ruim 1,4 miljoen vaste spelers van de Staatsloterij kan oplopen tot honderden euro's. Naar schatting kan de totale claim richting de Staatsloterij ten minste een half miljard euro bedragen'', aldus Loterijverlies.nl.

Gedupeerden kunnen zich aanmelden voor het proces op Loterijverlies.nl om zodoende hun geld terug te eisen. Na aanmelding doen gedupeerden automatisch mee met het proces. (ANP)