Binnenland Bewaar

Jackpot Staatsloterij weer op eenvijfdelot

De jackspot van de Staatsloterij is wederom op een eenvijfde lot gevallen. Het winnende lot is verkocht in Rotterdam. Foto ANP
De jackspot van de Staatsloterij is wederom op een eenvijfde lot gevallen. Het winnende lot is verkocht in Rotterdam. Foto ANP © UNKNOWN

DEN HAAG - De jackpot van de Staatsloterij is donderdag opnieuw gevallen op eenvijfdelot. Dat betekent dat de loterij 5,5 miljoen euro uitkeert aan de eigenaar van het winnende nummer. Het winnende lot werd verkocht in Rotterdam. Dat heeft de Staatsloterij bekendgemaakt.

Vorige maand viel de jackpot ook op eenvijfdelot. Dat leidde tot klachten van spelers die zich misleid voelden door de Staatsloterij die garandeerde dat de jackpot in augustus zou vallen.

De Reclame Code Commissie (RCC) oordeelde dat zij gelijk hebben. De loterij paste daarna haar reclames voor de jackpotprijs van 10 september aan. In de nieuwe reclames werd uitgelegd dat de prijs op een heel of op eenvijfdelot kan vallen en dat het uitgekeerde bedrag daaraan gekoppeld is.

Voor de trekking van donderdag verkocht de Staatsloterij elf miljoen lotnummers. Ruim 68 procent van de verkochte loten bestond uit eenvijfdeloten. Vorige maand was dat in totaal 54 procent van alle verkochte loten. Dat waren er toen in totaal ongeveer negen miljoen.

De rest van het geld, 22 miljoen, schuift door naar de volgende trekking op 10 oktober. Ook dan zit er weer 27,5 miljoen in de jackpot. (ANP)