DEN HAAG - De Haagse Hogeschool krijgt dit jaar geen kerstboom. Volgens de directie van de 20.000 leerlingen tellende hbo-instelling past een boom niet langer in het 'internationale karakter en de diversiteit' van de school.

De school kiest nu voor het thema 'licht en warmte', dat door iedereen op zijn/haar eigen manier kan worden ingevuld, aldus de directie.

Nadat internetforum Fok lucht had gekregen van de maatregel is er een felle discussie losgebarsten. Tal van studenten lijken onaangenaam verrast. Omdat een 'handjevol religieuze faalhazen aanstoot neemt aan een boom met wat lampjes en gekleurde ballen' moet de rest van de schoolgemeenschap daaronder lijden, luidt een gevoelen. Ook wordt de school van cultuurbarbarij beticht.

Is er misschien een klacht binnengekomen uit de kring van buitenlandse studenten, van wie er relatief veel uit China en de voormalige Oostbloklanden komen? Of heeft de generatie studenten die voortkomt uit de Marokkaanse of Turkse gemeenschap in Nederland misschien een protestbrief geschreven? Volgens de directie is er nooit een klacht vanuit die hoek gekomen. ''Dit is gewoon een eigen, zelfstandige beslissing geweest.''¿ (HET PAROOL)