Binnenland Bewaar

Google wil digitale beantwoorder social media

Google wil digitale beantwoorder social media
© EPA

MOUNTAIN VIEW - Voor wie het bijhouden van zijn sociale media best veel werk vindt, is er goed nieuws. Google heeft patenten aangevraagd voor software die stukje bij beetje leert de posts van zijn gebruikers te imiteren. De robot kan bijvoorbeeld automatisch statusupdates plaatsen.

De robot kan iemands reacties op de verschillende sociale netwerken leren herkennen en markeert berichten die wel een echte persoonlijke reactie van de gebruikers vragen, weet de BBC. Ontwikkelaar Ashish Bhatia verwoordt het als volgt: "De populariteit van social media is de laatste jaren sterk gegroeid. Het is vaak lastig voor mensen om alle berichten die ze krijgen te beantwoorden."

Zijn software verzamelt informatie over de sociale netwerken waar iemand lid van is. Het programma houdt bij wat voor reacties iemand op de berichten geeft en maakt daarbij onderscheid tussen bijvoorbeeld statusupdates, video's en links. Na enige tijd geeft het systeem suggesties die op den duur niet te onderscheiden moeten zijn van die van een echt mens.

Wat Google precies van plan is met het patent, is niet duidelijk.