Binnenland Bewaar

Geen aangifte jonge democraten tegen gemeente

Gevolg van weinig fietsplekken in Amsterdam.
Gevolg van weinig fietsplekken in Amsterdam. © Floris Lok

De Jonge Democraten doen geen aangifte tegen de gemeente voor diefstal en heling, in tegenstelling tot eerdere berichten. Ze maken zich boos over de manier waarop de gemeente omgaat met het grote aantal fietsen in de stad, namelijk het wegslepen van de fietsen naar het fietsdepot.

Voorzitter Charles Battaglini legt de actie uit: 'We vinden de huidige aanpak van de gemeente totaal onacceptabel. We voeren al langer actie tegen het beleid. Met deze actie willen we duidelijk maken dat het wel mogelijk is om aangifte te doen tegen gemeente door de manier waarop ze de fietsen weghalen.' Ook zien de Jonge Democraten liever meer fietsplekken in de stad.

Battaglini is ook niet te spreken over het feit dat de periode waarin men de fiets kan ophalen bij het depot is ingekort. 'Dit is symptoom bestrijding. Doordat mensen hun fiets kwijt raken, kopen ze een nieuwe en komen er steeds meer fietsen bij. De fietsen zouden alleen weggehaald mogen worden wanneer ze staan weg te roesten, net zoals het vuilnis.'