Een grote brand heeft gisteravond een loods van een bedrijf in Nieuwveen (Zuid-Holland) verwoest. Na enkele uren blussen had de brandweer het vuur bedwongen. Tijdens de brand vond een aantal explosies plaats. In de loods bleek siervuurwerk te liggen.

Gedurende enkele minuten waren knallen te horen en lichtflitsen te zien, vertelde een woordvoerder van de brandweer. Over de hoeveelheid vuurwerk bestond geen duidelijkheid. Ook kon de brandweer niet zeggen of het bestemd was voor verkoop. De politie gaat de zaak onderzoeken.

Vanwege de intensiteit van de brand had de brandweer al snel besloten op een flinke afstand te blijven en de loods gecontroleerd te laten afbranden. Niemand raakte gewond en de diverse brandweerkorpsen uit de omgeving wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de dichtstbijzijnde boerderij. Daar was twee maanden geleden ook al brand uitgebroken.

In de afgebrande loods staan volgens een woordvoerster drie containers. Wat daar precies in zat, is nog onduidelijk. Het bedrijf aan de Blokland in Nieuwveen houdt zich blijkens de website onder meer bezig met afvalverwerking en containerverhuur.