AMSTERDAM - De website www.andrehazesfan.nl is niet meer. De beheerders van de website hebben die 23 februari op zwart gezet.Alle foto's, teksten en geluidsfragmenten van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes zijn van de site gehaald.

De reden voor het besluit is een brief van vorige week van de advocaat van Rachel Hazes en het productiebedrijf Melvin Produkties BV. Daarin sommeert de advocaat de makers van de website direct met de site te stoppen, omdat voor het tonen van de foto's, teksten en liederen geen toestemming zou zijn gegeven.

De teksten zijn auteursrechtelijk beschermd. De rechten behoren sinds het overlijden van Hazes toe aan zijn weduwe, Rachel Hazes. Volgens de brief heeft zij geen toestemming gegeven.

Naar eigen zeggen hebben de beheerders wel toestemming gekregen voor het gebruiken van de André Hazes memorabilia. Zij zeggen zowel schriftelijk als mondeling afspraken te hebben gemaakt met het productiebedrijf en ook met Rachel. Toch stappen ze niet naar de rechter ''want na twee jaar strijden zijn we het zat. Spuugzat.'' (ANP)