Binnenland Bewaar

Facebook is meer dan 200 miljard dollar waard

Facebook is meer dan 200 miljard dollar waard
© BELGA

De beurswaarde van Facebook is vandaag opgelopen tot meer dan 200 miljard dollar (155 miljard euro). Daarmee staat het sociale netwerk nu op de rand van de top 20 van meest waardevolle bedrijven ter wereld.

De koers van het aandeel Facebook liep maandag met bijna 1 procent op tot 77,89 dollar. Daarmee steeg de totale waarde van het bedrijf volgens berekeningen van persbureau Bloomberg tot 201,6 miljard dollar. Het aandeel Facebook is bijna 10 procent meer waard geworden sinds het bedrijf eind juli met goede kwartaalcijfers kwam, waaruit bleek dat het bedrijf steeds meer omzet uit mobiele diensten weet te halen.

Facebook ging in mei 2012 voor 38 dollar per aandeel naar de beurs. In eerste instantie zakte het aandeel weg, om pas in augustus dat jaar de introductiekoers te overtreffen. Sinds september vorig jaar schoot de koers door de hoge verwachtingen over de toekomstige groei ruim 80 procent omhoog. Oprichter en topman Mark Zuckerberg is door de gunstige ontwikkeling van de beurskoers van Facebook nu, in ieder geval op papier, de op 12 na rijkste mens ter wereld.

Groter dan Toyota
Facebook heeft de Japanse autofabrikant Toyota inmiddels overvleugeld op de lijst met meest waardevolle bedrijven en bezet daarop nu de 22e plaats, achter telecombedrijf Verizon.